«Vulture» bier: de spiser og lagrer kjøtt fra kadaver

De er ikke bier på jakt etter nektar for å samle den. De går ikke fra blomst til blomst for det formålet, og følger dermed det som ofte skjer i den kollektive fantasien, hvor de ser bevinget ut, arbeider for å produsere honning og pollinere. Langt fra det, spiser disse biene på rotting kjøtt og har allerede fått kallenavnet «vulture bees».

Amerikanske forskere analyserte og undersøkte denne arten og regjerte at disse er bier som har en slags «kurver» for å lagre kjøttet av likene.

Vanligvis er det kjent at det er «scavenger» dyr som gribber eller hyener som spiser på kjøttbiprodukter igjen av andre dyr, som løven eller tigeren. Imidlertid genererer disse nysgjerrige biene reaksjoner.

Tilsynelatende ville smaken av forfallende kjøtt ha blitt gitt på en evolusjonær måte, på grunn av konkurransen om overlevelse.

Jeg studerer

For å forstå deres oppførsel brukte forskere fra University Of California kylling baits i en skog, I Costa Rica. Slik klarte de å oppdage disse «gribb» biene.

«Dette er de eneste biene i verden som har utviklet seg til å bruke matkilder som ikke er produsert av planter, noe som er en ganske bemerkelsesverdig endring i spisevaner,» Sa Doug Yanega, en entomolog ved University Of California, IFØLGE ADN40.

Leave a Comment