SpaceX returnerer til taxi og sender 40 små satellitter i rommet

En Falcon 9-rakett fra det private firmaet SpaceX tok vellykket denne fredagen fra Cape Canaveral, I Florida (USA), med 40 små satellitter om bord utviklet av forskjellige firmaer som har vært en del av Transporter-4-oppdraget.

Raketten tok av om 12.24 på ettermiddagen (lokal tid) i dag (16.24 GMT), fra en plattform Av Cape Canaveral Space Force Station og om ti minutter senere landet Den første fasen Av Falcon 9 på plattformen» Bare Les Instruksjonene » plassert I Atlanterhavet.

Dette stadiet eller en del av raketten gjenvunnet i dag har en rute på seks tidligere turer, hvorav den første var Med Crew – 1-oppdraget, den første bemannede utviklet mellom SpaceX og NASA som i November 2020 sendte astronauter til Den Internasjonale Romstasjonen (ISS).

Spacexs Transporteroppdrag består av delte turer som tillater private og offentlige institusjoner å anta den omtrentlige kostnaden på mer enn 50 millioner dollar involvert i å sette den totale lasten i bane.

Transporter-4-oppdraget har satt i bane 40 gjenstander, inkludert «CubeSats, microsats, picosats» og andre laster som hovedsakelig vil tjene til kommunikasjon og jordobservasjon, ifølge det private firmaet.

Blant de som sendes ut i rommet i dag, skiller den tyskgjorte EnMAP miljøovervåkingsenheten seg ut, veier 2,160 pounds (980 kilo) og som vil operere i en høyde på ca 404 miles (650 kilometer) over Jorden.

EnMAP, som har involvert en investering på 330 millioner dollar, vil gi detaljert informasjon om tilstanden til vegetasjon og plantehelse, ifølge specialized media Spaceflight Now.

I dag var Det Andre SpaceX Transporter-oppdraget å ta av i år, etter lanseringen Av Transporter-3 i januar 13 med mer enn hundre små satellitter om bord, inkludert seks fra det spanske firmaet Fossa Systems og Den Argentinske miniatyrsatellitten «General San Martí».

Det første Transporter-oppdraget tok av 24. januar 2021, med en rekord på 143 satellitter på en enkelt rakett, som ble etterfulgt Av Transporter-2 den 30.juni samme år med 88 nyttelaster til bane.

Leave a Comment