Millioner av overskuddet fra Google, Amazon og tech giants av pandemien

Tallene for de siste balanse mellom gigantene av den globale teknologiske verden er sjokkerende. Til tross for pandemien, selv om det skulle være angitt takk til pandemi, selskaper som Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft (GAFAM) er registrering imponerende nivåer av omsetning og fortjeneste.

Analyse av den kvartalsvise utviklingen av disse finansielle år gjentar prosessen med å flytte fra financialized kapitalismen mot såkalte technocapitalism eller i en mer kategorisk definisjon, technofeudalism.

De får et mye i en global økonomi er i krise
Børsnoterte selskaper rapport hver tre måneder økonomisk ytelse for den aktuelle perioden. I disse ukene, rapporter for andre kvartal av året har blitt publisert.

Det bemerkelsesverdige av disse balanse av selskapene samlet i akronym GAFAM er at den økonomiske balansen har blitt vesentlig bedre i forhold til samme periode året før.

Men det er ikke det at disse selskapene kommet tilbake etter fallet led av den første delen av pandemien, men som siden da har de øket farten på fakturering og fortjeneste.

På det verste øyeblikk av pandemi når det var en stock market crash, fra den siste uken av Mars til slutten av Mai, felles pris på disse store teknologiselskaper hadde steget med noen $ 810 milliarder kroner.

I denne globale krisen, i motsetning til forrige, aksjemarkedet virksomhet har blitt koblet fra utviklingen i realøkonomien. Som økonomier sammen, lager indekser av verdens største børser sette rekorder.

Hva var GAFAM er fantastiske tall?
Den detalj av hver av de siste og positiv balanse av disse ledende teknologi-selskaper er som følger

Alfabetet (Google)
Google er moderselskapet fakturert $ 61.88 milliarder kroner i andre kvartal i år, noe som innebar en økning på 62% fra år til år. På samme tid driftsmarginen gikk fra 17% til 31% i tolv måneder, stigende fra 6,383 å 19,361 millioner dollar.

Inntektene nesten tredoblet fra samme periode i fjor, takket være inntekter fra annonser på søkemotoren og video plattform YouTube. Denne Internett gigantiske rapportert at overskudd nådd 18,500 millioner dollar i denne perioden.

Amazon
Online shopping business av det gigantiske av denne aktiviteten er oversatt til mer profitt: 7,800 millioner dollar i netto inntekter i andre kvartal av året, 48% mer enn i samme periode i fjor. Totale inntekter beløp seg til $ 113 milliarder kroner, 27% mer enn i samme kvartal i fjor.

Disse enorme ressurser gjorde det lettere for ham til å kjøpe det historiske Metro-Goldwyn-Mayer for $ 8,450 millioner kroner. Når myndighetene godkjenner transaksjonen, Jeff Bezos » selskapet vil være i stand til å legge til Amazon Prime Video-katalogen for mer enn 4000 filmer og 17,000 timer med tv-laget i løpet av den 96-årige historie i studio.

Facebook
Selskapet, som eier er Mark Zuckerberg, doblet sin netto overskudd til 10.400 kroner i andre kvartal 2021, sammenlignet med samme periode i fjor på salg av 29 000 kroner, takket være den høye prisen av online annonsering under den økonomiske oppturen.

Selskapet har overgått Wall Street ‘ s estimater for kvartalsvise inntekter, styrket av økt annonsering utgifter som selskapene økte deres digitale tilstedeværelse for å tjene forbrukerne som tilbringer mer tid og penger online.

Eple
La manzanita selskap fakturert 81,434 millioner dollar i andre kvartal i år, og 36% mer enn i samme periode i 2020.

iPhone-salget økte med nesten 50% fra år til år i andre kvartal. Virksomheten i Kina bidratt vesentlig til denne positive balanse. Salget i landet økte med 58%, til 14,760 millioner dollar.

Konsernet er også registrert 150 millioner abonnenter til en av sine tjenester slik som Apple Musikk, og nådde tallet på 700 millioner kroner betalt-brukere.

Microsoft
I kvartalet, Bill Gates ‘ økte selskapet omsetningen 21% fra år til år, å legge til 41,152 millioner dollar. Fortjeneste rose 47% til totalt $ 16.5 milliarder kroner.

Den pandemi-drevet skift til eksternt arbeid forbruker økt appetitt for cloud computing, favoriserer Microsoft, 51% vekst i omsetning fra Azure, selskapets cloud computing virksomhet.

Leave a Comment