James Webb lanserer, det største teleskopet som noensinne er sendt ut i rommet

Ariane 5-raketten som bærer James Webb, det største teleskopet som noensinne er sendt ut i rommet, tok av på lørdag fra Den Europeiske romhavn Kuru, i fransk Guyana.

James Webb forlot rommet uten uhell, men en delvis skyet himmel I Baku tillot ikke å kontinuerlig se oppstigningen av raketten og de to lange tunger av ild forårsaket av motorene med full kraft.

ETTER oppskytning understreket NASA i en tweet at klokken 12: 20 GMT (lokal tid) «et spennende nytt tiår med vitenskap» hadde begynt, og At James Webb «vil forandre vår forståelse av rom som vi kjenner det.»

Det Europeiske Romfartsselskapet (ESA) i samme sosiale nettverk påpekte at denne oppskytningen «er en imponerende Julegave», blant annet for romvitenskap.

Webb har startet sin reise i dag etter nesten tre tiår med utvikling og anleggsarbeid, og år med forsinkelser. Betydningen og revolusjonen til dette oppdraget, både fra astronomisk og teknologisk synspunkt, har gjort rombyråer til å utføre sendinger på flere språk.

NASA sender det på engelsk, i et program ledet av astronomen Michelle Thaller, og på spansk, utført av den spanske forskeren Begoñ Vila, sjefsingeniør Av James Webb På GODDARD Space Flight Center I US space agency, som oppsummerte: «det er en historisk dag.»

Thaller fremhevet teleskopet, det er ikke bare å gå videre i kunnskapen om de første galakser født etter Big Bang-den store exlplosiió anses som oppsto universet, og å vite mer om » min historie, din, vår historie.»

James Webb vil sette aldri før sett data og bilder på fingertuppene. «Farger som vi ikke har vært i stand til å se» til nå i rommet, oppdage ting «som vi ikke hadde i tankene i dagens astrofysikk,» Sa Chilenske Nestor Espinoza, en av de som er involvert i dette oppdraget.

På Sin Twitter-konto sa Esas Generaldirektør Josef Aschbacher: «For å se en lansering av denne størrelsen og på dette nivået av internasjonalt samarbeid, er å se utrolige maskiner i aksjon (…), Jeg er stolt av arbeidet».

James Webb, et samarbeid mellom rombyråene I Usa (NASA), Europa (ESA) og Canada (Csa), vil reise for å være 1, 5 millioner kilometer Fra Jorden, omtrent fire ganger lenger enn Månen.

Derfra gir det et helt nytt univers til bølgelengder av nær-infrarød og mid-infrarød, og tillater forskere å studere et bredt utvalg av himmelske gjenstander, å kunne se tilbake i tid mer enn 13.500 millioner år for å se de første galakser født etter Big Bang.

Men for dette, i tillegg til å skille seg fra raketten på 27 minutter og 11 sekunder, må han gå på en lang reise og overvinne en rekke kritiske stadier i neste måned. James Webb er så stor at den har blitt brettet origami-stil for å passe På Arianespace-raketten, og en gang i rommet vil den utfolde seg som en transformator leketøy.

Blant annet må du åpne parasollen, størrelsen på en tennisbane, og deretter det primære speilet, 6,5 meter.

Omformingen og spenningen av det enorme solskjoldet vil begynne etter tre dager, og etter tolv vil utplassering og reposisjonering av primærspeilet dannet av 18 sekskanter begynne. Dette er bare noen av de delikate faser som du må gå gjennom, og at ingen enhet noensinne har gjort før.

Leave a Comment