Hvorfor er de fleste fly hvit?

Bare ta en titt på en flyplass parkering mye å se at hvit, og generelt lysere farger, dominerer på de fleste fly, fra small business jets å flaggskip fly.

Selvfølgelig, vil det være mange fly i andre farger på samme parkeringsplass, og flyselskapet lakkeringer er som en regnbue-full av nyanser og mønstre. Selv så, for de fleste fly de velger melkeaktig farge og denne innstillingen har en logisk forklaring.

Egenskapene til maling og hvorfor maling fly
Den første aktiviteten knyttet til valg av farge for et passasjerfly er maleriet arbeid. Selv om det kan virke enkel, maleri et fly er en kompleks prosess.

De fleste delene er dekket med lag av primer, farge maling og noen beskyttende lakk. I tillegg kan det være mange lag på hvert trinn, er det nøyaktige antallet som vil avhenge av lakk valgt for et fly.

Antall lag vil også påvirke vekten av maling, fordi selv om hver av dem er bare en brøkdel av en millimeter tykk, du er nødt til å ta hensyn til det området det dekker, og noen ganger er disse områdene er stor.

Vekten av maling på bedriftens fly kan legge opp til flere titalls kilo, mens pelsen på en gjennomsnittlig kommersielle fly kan veie mer enn 100 kilo, på større fly det kan overstige et tonn. Det er en betydelig vekt.

Nettopp vekten av maleriet forklarer hvorfor i begynnelsen av det tjuende århundre, de aller fleste av flyene ble ikke malt, og glitret med bart metall. Faktisk, selv i dag kan du se flyene som dette. Tross alt, i stedet for å male, kan du legge til flere sitteplasser for passasjerer, selger flere billetter og bruker mindre drivstoff takk til vektreduksjon eller, tvert imot, drivstoff reserve kan være større og derfor utvalget vil øke.

En av de mest kjente eksempler i historien for sivil luftfart har vært tilfelle av American Airlines, som fly for mange år ikke var malt, forlater polert sølv metall synlig. Det kan også være sagt at de ikke bare er lagret i vekt, men også fått et bilde som skilte seg ut fra de andre.

Imidlertid, denne løsningen ikke vinne popularitet fordi det faktisk har en skjult kostnad. Dette bart metall ansikter alle typer vinder og er eksponert for andre elementer, så det mørkner svært raskt og kan selv utvikle korrosjon.

Faktisk, disse flyene behov for mye mer oppmerksomhet og vedlikehold enn lakkerte seg, så vel som vanlige polering. Som et resultat, selskapet endte opp med å betale mer enn det som faktisk er lagret.

Det er av denne grunn at over tid alle sine fly justert til en mer konvensjonell farge mønster, flytte fra lyse sølv til mer praktiske lys grå.

Det bør bemerkes at dette skjer med de fleste metalliske konstruksjoner som er utsatt for et hvilket som helst miljø, fra biler til bygninger. Et eksempel på dette er Eiffel-Tårnet, som faktisk er malt fra tid til annen.

Men hvorfor er hvite de valgt?
Det første du må vurdere er vekten av belegget. Det er ikke slik at hvit maling veier mindre enn andre farger, som blått eller rødt. Hva som skjer er at den hvite fargen er enkel og krever mange færre lag for å gjøre det ser bra ut, og ikke ser kjedelig.

Så hvis du trenger en fargerik look for et fly, vil du trenger mer maling, flere lag, og alle som vil veie mer. Den neste faktoren er knyttet til det samme problemet. Antall lag som korrelerer med problemer av et maleri jobb og, derfor, med sin pris.

Å male en hel flyet er allerede en vanskelig oppgave i seg selv, men å gjøre det flere ganger er enda mer vanskelig. Med tanke på at dette kan koste hundrevis av tusenvis av dollar, og mange er ivrige etter å minimere kostnader.

Den tredje faktoren er bare effekten av masseproduksjon. Siden hvit maling er så populære, det er det i større mengder, noe som gjør det billigere og mer tilgjengelig. Dette betyr at å kjøpe hvit maling og arbeide med det vil bli lettere i forhold til andre mer eksotiske farger, som du må liksom komme og finne ut hvordan man laget dem på riktig måte.

Til slutt, service livet kommer også inn i bildet. Eventuell maling har en tendens til å falme over tid, men mørkere nyanser gjør det raskere enn lyset seg, og noen feil er umiddelbart synlige. Som et resultat, som tvinger flyselskapene til å sende flyene sine til overflaten vedlikehold oftere, og det kan ta lang tid, fra dager til enda et par uker.

Som par uker er skadelig, siden flyet er stoppet, uten flyreiser og uten å bringe fordeler, mens kostnadene for vedlikehold er enda høyere, siden maleri arbeid er vanskeligere å utføre.

Hvit selger og flyr bedre
I markedet for hvite er foretrukket i flyet og dette har ingenting å gjøre med flyselskapet-forbruker forhold, men forholdet mellom flyselskapene. Mange fly ikke fly under ett flagg, men er også leid ut til andre flyselskaper, eller som selges på bruktmarkedet.

Logisk, et fly som er for det meste hvit er lettere å tilpasse til livery av et nytt flyselskap. Men hvis, på den annen side, det er helt dekket med farger av et annet selskap, må det være helt malt og dette medfører ekstra kostnader.

Driften av flyet har også sine nyanser. Først av alt er at det er refleks egenskaper av hvit farge som i motsetning til svart farge ikke absorberer all energi fra solen.

Dette betyr at i en solrik city airport, en mørk eller sort fly vil absorbere det meste av solens stråler og varm opp mens du står parkert. Dette genererer enda mer kostnader, siden klimaanlegg har til å drive mer intensivt.

I tillegg er overflaten av flyet kan varme opp til et par titalls grader celsius mens du er på bakken og i luften slipper et par titalls grader under null. Det skjer mange ganger om dagen. Materialer utvide på oppvarming og kontrakt på kjøling, og disse strukturelle svingninger påvirker pålitelighet og levetid.

Som hvit reflekterer det meste av lyset, det er mye mer hensiktsmessig fra dette synspunkt. Flyet vil fortsette å varme på bakken og kjølig i luften, men temperaturen vil ikke være så drastisk.

Leave a Comment