Facebook unnskylder for video av svarte menn merket «primater’

Nylig den berømte sosiale nettverk Facebook om unnskyldning for en video av svarte menn merket «primater’.

Facebook var tilbake i øyet av stormen etter sitt emne anbefaling algoritme feilaktig assosiert en video av Afro-Amerikanske menn med aper og foreslått brukere «å fortsette å se videoer om primater.»

Spesielt er dette Daily Mail video som dateres fra juni 2020 og viser en kamp mellom en gruppe av svarte menn, en hvit mann og politiet. Anbefaling generert en bølge av kritikk fra brukere av sosiale nettverk som kalles uakseptabelt slike feil som er «diskriminerende» og «støtende».

Facebook-talsmann Dany Spaken offentlig om unnskyldning og kalt det sosiale nettverket anbefaling er » klart uakseptable feil.»

«Vi beklager til alle som kan ha sett disse støtende anbefalinger,» lagt til Dany Spaken.

Talsperson for Facebook forklarte også at det sosiale nettverket hadde deaktivert anbefaling verktøy for å undersøke problemet og»hindre at dette skjer igjen».

Det bør bli husket at dette er ikke første gang at kunstig intelligens har laget en lignende feil. Derfor, i 2015, en algoritme for image storage app for Google Bilder merket med en svart paret som «gorillaer».

På den annen side, i 2016, Microsofts chatbot, kalt Tay, slått Nazistiske og erklærte på sin Twitter at «Hitler gjorde noe galt» og at han «hater Jøder». Bill Gates ‘ selskapet var tvunget til å slette støtende meldinger, be om unnskyldning og deaktivere bot.

Leave a Comment