«Ameca», den humanoide roboten som skremmer av sine bevegelser og advarsler

Hans gestikulasjoner, som virkelig ser ut til å være menneskelige, forårsaker en blanding av skrekk og overraskelse hos de som ser ham for første gang. Ameca er den mest avanserte maskinen med et menneskelig ansikt i verden.

Laget Av Selskapet Engineered Arts, Fra England, viser denne «humanoide» roboten en veldig realistisk grad av gestikulasjoner.

Den 2. desember presenterte skaperne roboten i samfunnet, som viste en rekke reaksjoner så «menneskelige» at selv sine egne oppfinnere bekjente å føle seg litt forvirret.

Nylig, Engineered Arts postet en kort video på internett Der Ameca er sett i samspill med noen mennesker. Der kan du se hvordan roboten følger noens finger med blikket fast. I det øyeblikket nesen hans blir rørt, viser maskinen seg disorientert og trekker straks sin hånd.

Ameca har i ansiktet alle elementene som er typiske for et menneske: øyne, munn, nese, øyenbryn, hjørner, kinn. Deres reaksjoner spenner fra glede til forbauselse. I en av videoene som deles av selskapet, han er sett åpne øynene og kaste kroppen tilbake, i et tegn på overraskelse.

Internett-brukere bekjenner å være irritert med graden av realisme besatt av maskinen.

Ingeniørene som ga Ameca «liv» forventes å gjøre Det i stand til å gå. Dette gjennombruddet vil bli utstilt PÅ international technology exhibition CES 2022 I Las Vegas, USA.

«Ameca er den mest avanserte roboten med et menneskelig ansikt i verden, og representerer banebrytende teknologi. Det er spesielt utformet som en plattform for utvikling av fremtidige robotteknologier, » leser en av selskapets uttalelser.

Leave a Comment